Tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin die past bij het karakter van de gebruiker.

Karaktertuinen kan uw tuinwensen omzetten in een concreet plan, voorzien van een verhardingsplan, eventuele detailtekeningen en een beplantingsschema. Een goed ontwerp werkt kostenbesparend op lange termijn, doordat er rekening wordt gehouden met aspecten als grondsoort, bezonning, beplanting op de juiste plek, ruimtelijk indeling qua functies, logische looplijnen en mooie zichtlijnen.
Ook voor bedrijfstuinen kunt u bij Karaktertuinen terecht. Net als woningen zijn bedrijfspanden er in vele soorten en maten. Voor elk pand is een buitenbeleving te ontwerpen. Wat de afmetingen ook zijn: een goed ingerichte buitenruimte is net zo belangrijk als een mooie ontvangst in het pand. Een prettige groene omgeving geeft mensen nieuwe energie.

 

Hoe gaat Karaktertuinen te werk?

Samen met u doorloopt Karaktertuinen een aantal stappen:

• Een gesprek over uw tuin: de wensen van alle gezinsleden, hoe u leeft in de tuin, wanneer u in de tuin bent, of u graag tuiniert, wat voor sfeer u prettig vindt, uw budget etc . Zo ontstaat er een goed beeld van uw wensen en gebruiken en dus van uw tuin;
• Als u besluit uw tuinontwerp bij Karaktertuinen uit te besteden, dan gaan wordt de tuin ingemeten en worden foto’s gemaakt;
• U ontvangt drie schetsen. Deze schetsen worden met u besproken zodat u kunt komen tot een goede keuze;
• De gekozen schets (of combinatie van schetsen) wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp;
• Het ontwerp wordt geleverd met een verhardingsplan ten behoeve van bestrating, muurtjes, schuurtjes en andere dode elementen in de tuin en de eventueel benodigde detailtekeningen;
• Tenslotte ontvangt u een beplantingsschema (hoeveel planten en waar komen ze te staan) met een beknopt onderhoudsadvies.

Na deze fases kan Karaktertuinen voor u de begeleiding van de aanleg verzorgen.

 

Wat zijn de kosten?

De ontwerpwerkzaamheden vinden plaats tegen een uurtarief en niet tegen een vooraf vastgestelde prijs. U bent er zo van verzekerd dat uw tuin de volledige aandacht krijgt en niet haastig afgemaakt wordt omdat ‘er al zoveel tijd in is gaan zitten’. U kunt uiteraard op ieder gewenst moment een overzicht krijgen van de besteedde uren. Een eerste gesprek kost u niets en verplicht u tot niets. In dit gesprek kan Karaktertuinen u een beeld geven van de te verwachten ontwerpkosten.
Voor een compleet ontwerp voorzien van alle benodigde tekeningen (inclusief een beplantingsplan met beknopt onderhoudsschema) voor een tuin tot 500 m2 liggen de ontwerpkosten tussen de € 750,-- en € 1.500,-- incl. BTW.

 

Geen compleet ontwerp nodig?

Wilt u alleen een beplantingsplan of advies over een ‘lastige plek’ in de tuin? Ook dat kan. Neemt u gerust contact op.
Legt u liever zelf aan maar wilt u wel een goed basisplan, kijk dan eens bij onze Schetsservice voor de doe-het-zelver.